Recept

Artyčoky s jarní cibulkou a limetkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 47692

Ingredience

12 ks Artyčoky
8 ks Cibulka jarní
0,5 polévková lžíce Citronová šťáva
1,5 polévková lžíce Kopr čerstvý
2 ks Limetka
40 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej olivový
0,5 kávová lžička Sůl
6 dl Voda pitná
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

69% Kalorie 1,360 kcal
Kilojoule 5 689kJ
90% Sacharidy 323 g
24% Tuky 18 g
147% Sodík 3 g
146% Bílkoviny 82 g

Artyčoky s jarní cibulkou a limetkou postup přípravy receptu:

1

12 kusů malých artyčoků (nebo 8 ks větších) očistíme a omyjeme. Očištěnou a omytou jarní cibulku svážeme a spolu s artyčoky vložíme do většího hrnce, zalijeme 6 dl vody, přidáme 1 lžíci olivového oleje, 1/2 lžíce citrónové šťávy, očištěný česnek, sůl podle chuti a pomalu artyčoky dusíme pod pokličkou asi 40 minut. Artyčoky vyjmeme, necháme okapat a odstraníme z nich ostrým nožem vnější listy a vnitřní vlákna. Všechny zdřevnatělé části odřízneme a stonky zkrátíme. Zůstane nám jen křehké "srdce". Poté artyčoky vrátíme zpět do hrnce. Omyjeme čerstvý kopr a polovinu s druhou lžíci olivového oleje přidáme do vody k artyčokům. Znovu pod poklicí artyčoky dusíme ještě asi 15-20 minut.

2

Limetky omyjeme, osušíme a nakrájíme na osminky. Měkké artyčoky rozdělíme na talíře, přidáme k nim i jarní cibulku, ozdobíme osminkami limetky, snítkami kopru, pokapeme rozpuštěným máslem a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept