Recept

Hovězí plec s tuňákem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 145 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 4770

Ingredience

2 ks Bobkový list
1 ks Celer řapíkatý
360 g Cibule
1,7 kg Hovězí plec
0,5 polévková lžíce Kapary sterilované
3 polévková lžíce Ocet vinný
5 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Sůl
150 g Tuňák v oleji
200 ml Víno bílé
1 polévková lžíce Šalvěj čerstvá

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 501 kcal
Kilojoule 2 098kJ
2% Sacharidy 5 g
29% Tuky 22 g
11% Sodík 213 mg
110% Bílkoviny 62 g

Hovězí plec s tuňákem postup přípravy receptu:

1

Do hrnce vložíme cibuli nakrájenou na plátky, řapíkatý celer nakrájený na kousky, několik lístků šalvěje a bobkové listy. Zalijeme olejem a na středním ohni 4-5min zpěníme. Poté vložíme maso a zprudka jej z každé strany cca 4min opečeme. Přidáme kapary, tuňáka, podlijeme octem, vínem a ochutíme solí.

2

Teplotu snížíme na minimum, zakryjeme a dusíme cca 2hodiny.

3

Maso vyjmeme, zabalíme do alobalu a uchováváme teplé.

4

Ze šťávy vyjmeme koření a propasírujeme. Maso podáváme nakrájené na plátky, přelité horkou omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept