Jednoduchý recept

Zálivka s citronelou podle Ramsaye

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 10 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (22%)
ID receptu: 47708

Ingredience

3 ks Citronela
100 ml Ocet vinný
300 ml Olej olivový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 665 kcal
Kilojoule 2 782kJ
0% Sacharidy 0 g
100% Tuky 75 g
10% Sodík 194 mg
0% Bílkoviny 0 g

Zálivka s citronelou podle Ramsaye postup přípravy receptu:

1

Tři stébla citronely naklepeme tupou stranou nože nebo rozdrtíme. V rendlíku pak ušleháme olej s bílým vinným octem, přidáme citronelu a dáme zahřát na teplotu, kdy se tekutiny lze ještě dotýkat. Po odstavení necháme přikryté asi 12 hodin ustát, přes hustou látku přecedíme, mořskou solí osolíme, přidáme čerstvě mletý pepř a promícháme.

2

Hotovou zálivku přelijeme do skleněné dobře uzavíratelné nádoby, ve které vydrží ve spíži téměř neomezenou dobu, před použitím ji vždy řádně protřepeme.

3

Výborně se hodí k rybám, většině salátů a ke všemu, u čeho chceme mít thajskou chuť.

Poznámka

V čase určeném na přípravu není započítaná doba potřebná k „odležení“ zálivky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept