Jednoduchý recept

Olivový olej ochucený citronem a bazalkou podle Ramsaye

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (22%)
ID receptu: 47716

Ingredience

200 polévková lžíce Bazalka
2 ks Citrony
500 ml Olej olivový

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 453 kcal
Kilojoule 1 896kJ
1% Sacharidy 3 g
67% Tuky 50 g
0% Sodík 2 mg
3% Bílkoviny 2 g

Olivový olej ochucený citronem a bazalkou podle Ramsaye postup přípravy receptu:

1

Důkladně omyjeme 2 citrony a v dlouhých tenkých proužcích z nich oloupeme kůru. Oloupané citrony uložíme do chladničky pro jiné použití.

2

Do rendlíku vlijeme olivový olej, přidáme citronovou kůru, vše spolu mírně prohřejeme, potom přidáme 2 svazky čerstvé bazalky a odstavíme. Přelijeme do vhodné nádoby, přikryjeme potravinářskou folií a necháme 24 hodin louhovat.

3

Odstraníme bazalku, olej i s citronovou kůrou přelijeme do těsně uzavíratelné sklenice a uložíme do chladu. V chladničce vydrží 3-4 dny.

4

Ochucený olej můžeme použít téměř na jakoukoliv salátovou zálivku, výborný je v kombinaci s rybami.

Poznámka

V době určené na přípravu není započítaný čas potřebný k „odležení“ a vyluhování jednotlivých ingrediencí do oleje.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept