Klasická majonéza podle Ramsaye

20 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
712 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
79 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
33 mg
Cukr
84 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V misce ušleháme 2 velké žloutky z vajec od slepic z volného chovu spolu s bílým vinným octem, anglickou sušenou hořčicí a špetkou soli. Za stálého šlehání pak přiléváme olej a šleháme tak dlouho, až majonéza dosáhne správné hustoty.
  • 2
    Majonézu podle chuti dosolíme mořskou solí a okořeníme čerstvě mletým pepřem.
  • 3
    Hotovou majonézu uložíme do chladničky, kde vydrží 3 dny.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.