Jednoduchý recept

Klasická majonéza podle Ramsaye

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (22%)
ID receptu: 47718

Ingredience

1 kávová lžička Hořčice v prášku
1 kávová lžička Ocet vinný
300 ml Olej arašídový (podzemnicový)
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 712 kcal
Kilojoule 2 980kJ
0% Sacharidy 1 g
105% Tuky 79 g
10% Sodík 201 mg
4% Bílkoviny 2 g

Klasická majonéza podle Ramsaye postup přípravy receptu:

1

V misce ušleháme 2 velké žloutky z vajec od slepic z volného chovu spolu s bílým vinným octem, anglickou sušenou hořčicí a špetkou soli. Za stálého šlehání pak přiléváme olej a šleháme tak dlouho, až majonéza dosáhne správné hustoty.

2

Majonézu podle chuti dosolíme mořskou solí a okořeníme čerstvě mletým pepřem.

3

Hotovou majonézu uložíme do chladničky, kde vydrží 3 dny.

Poznámka

Obměny základní majonézy: Mousseline – do hotové majonézy vmícháme 140 ml šlehačky. Gribiche – přidáme 1 vejce natvrdo, 2 lžíce kaparů a 2 lžíce petrželové natě, vše nakrájené nadrobno. Řeřichová majonéza – přidáme 3 lžíce nadrobno nakrájené řeřichy Sardelová majonéza – přidáme 1 lžíci výtažku z ančoviček a 4 nadrobno nakrájené ančovičky

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept