Jednoduchý recept

Česneková majonéza podle Ramsaye

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (22%)
ID receptu: 47720

Ingredience

1 kávová lžička Hořčice v prášku
100 ml Mléko plnotučné
1 kávová lžička Ocet vinný
300 ml Olej arašídový (podzemnicový)
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 733 kcal
Kilojoule 3 067kJ
1% Sacharidy 3 g
107% Tuky 80 g
10% Sodík 202 mg
6% Bílkoviny 3 g

Česneková majonéza podle Ramsaye postup přípravy receptu:

1

Oloupané stroužky česneku opatrně zahříváme v mléce, až změknou. Česnek pak prolisujeme sítem do misky se dvěma žloutky z vajec od slepic z volného chovu, mléko odložíme stranou.

2

Ke žloutkům s česnekem přilijeme bílý vinný ocet, přidáme sůl, pepř, práškovou anglickou hořčici a několik minut šleháme. Po kapkách potom všleháváme olej a přilijeme trochu mléka tak, aby se olej ze směsi neodděloval.

3

Majonézu podle chuti osolíme mořskou solí, okořeníme čerstvě mletým pepřem a prolisujeme jemným sítem.

4

Hotovou majonézu uložíme do chladničky, kde vydrží 3 dny.

5

Je to výtečná příloha ke kuřecímu masu, korýšům, nebo hranolkům.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept