Kuřecí salát se sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí salát se sýrem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 47726 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
200 g | Jablka |
500 g | Kuřecí maso vařené |
1 dl | Olej olivový extra panenský |
150 g | Ořechy vlašské |
100 g | Rozinky tmavé |
100 g | Rukola |
100 g | Salát ledový |
250 g | Salátový dresink |
300 g | Sýr Niva (Rokfór) |
2 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 37,5mg |
Draslík | 367,8mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,4mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jablka, Ořechy vlašské, Salát ledový, Sýr Niva (Rokfór), Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí maso vařené, Olej olivový extra panenský, Rozinky tmavé, Rukola, Salátový dresink mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Kuřecí salát se sýrem postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí maso v pánvi na rozpáleném oleji opečeme doměkka. Necháme je vychladnout a potom nakrájíme na tenké plátky. Necháme je stranou. Rozinky namočíme do teplé vody. Před použitím scedíme. |
2 | Do misky natrháme listy rukoly, listy ledového salátu, přidáme na kousky nakrájené jablko, ořechy, polijeme olejem a všechny suroviny dobře promícháme. Přimícháme opečené maso a znovu vše zamícháme. |
3 | Na jednotlivé talíře rozložíme připravený salát, na každou porci dáme na kostky nakrájený sýr, přelijeme dresinkem, posypeme rozinkami a podáváme. |
Poznámka
Salát podáváme jako studený předkrm s opečenou vekou. Je vhodný také jako lehké hlavní jídlo.