Jednoduchý recept

Hovězí budějovický guláš

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (91%)
ID receptu: 47744

Ingredience

100 g Anglická slanina
2 ks Cibule
750 g Hovězí maso přední
1 dl Hovězí vývar základní
1 špetka Kmín drcený
1 hrst Mouka pšeničná hladká
5 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Paprika mletá sladká
2 ks Paprika zelená
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
3 ks Rajčata
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 647 kcal
Kilojoule 2 707kJ
10% Sacharidy 36 g
45% Tuky 34 g
24% Sodík 487 mg
85% Bílkoviny 48 g

Hovězí budějovický guláš postup přípravy receptu:

1

Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Papriky podélně rozřízneme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kousky. Slaninu nakrájíme na kostičky. Hovězí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky.

2

Ve velké pánvi rozehřejeme olej a na něm osmahneme cibuli. Pak do pánve nasypeme rozdrcený kmín, přidáme opepřené a osolené maso a za stálého míchání je prudce opečeme ze všech stran. Když maso pustí šťávu, vydusíme ji, zaprášíme moukou, přisypeme mletou papriku, krátce osmahneme a přilijeme vývar. Pak ještě přidáme rajčatový protlak a majoránku, vše důkladně promícháme a necháme pod pokličkou dusit doměkka. Během dušení občas promícháme a podle potřeby přiléváme vývar.

3

V menší druhé pánvi osmahneme kostičky slaniny a na ní podusíme doměkka nakrájená rajčata a papriky. Zeleninovou směs přidáme k měkkému dušenému masu se šťávou a vše důkladně promícháme.

4

Guláš podáváme s vařenými bramborami nebo houskovými knedlíky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept