Jednoduchý recept

Rýžové timbaly

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 47748

Ingredience

1 kávová lžička Kmín římský
2 kávová lžička Koriandr mletý
2 polévková lžíce Olej olivový
0,5 ks Paprika červená
300 g Rýže loupaná
1 kávová lžička Sezam - semena
600 ml Vývar drůbeží
2 ks Šalotka
Omáčka
1 ks Citrony
4 polévková lžíce Olej olivový
2 polévková lžíce Petržel - nať

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 628 kcal
Kilojoule 2 626kJ
23% Sacharidy 82 g
19% Tuky 14 g
24% Sodík 489 mg
18% Bílkoviny 10 g

Rýžové timbaly postup přípravy receptu:

1

V kastrole na rozehřátém oleji zvolna smažíme očištěnou, nadrobno nakrájenou papriku a šalotku. Přidáme koriandr, římský kmín, sezam a restujeme 2 minuty.

2

Do základu vmícháme propláchnutou rýži, zalijeme vývarem a zvolna dusíme pod pokličkou 10-12 minut, aby rýže změkla a vstřebala tekutinu.

3

V kastrůlku smícháme olej s citronovou šťávou a kůrou, přivedeme k varu, vmícháme nasekanou petržel a odstavíme z plotny. Omáčku udržujeme teplou.

4

Ramekiny (nebo šálky) lehce vymažeme olejem a rozdělíme do nich rýžovou směs. Pevně upěchujeme, vyklopíme na talíře a přelijeme teplou omáčkou.

5

Ihned podáváme k masovým nebo drůbežím pokrmům.

Poznámka

Základ můžeme okořenit špetkou oregana.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept