Jednoduchý recept

Jemný hovězí guláš

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Jemný hovězí guláš 5 1
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 47751
Kategorie: Maso

Ingredience

3 stroužek Česnek
1 ks Cibule
750 g Hovězí plec
1,5 dl Hovězí vývar základní
1 hrst Mouka pšeničná hladká
4 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
3 polévková lžíce Protlak rajčatový
1 dl Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 585 kcal
Kilojoule 2 447kJ
9% Sacharidy 33 g
33% Tuky 24 g
14% Sodík 271 mg
99% Bílkoviny 55 g
Jemný hovězí guláš

Jemný hovězí guláš postup přípravy receptu:

1

Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Česnek oloupeme, prolisujeme a v misce utřeme se solí. Hovězí maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na kostky a osolíme.

2

Ve velké pánvi rozehřejeme olej, osmahneme na něm nakrájenou cibuli, přisypeme sladkou mletou papriku a chvíli smažíme. Potom přidáme nakrájené hovězí maso a při stálém míchání je po všech stranách opečeme. Zmírníme oheň a opékáme, dokud maso nepustí šťávu. Pak přilijeme část vývaru, přidáme rajčatový protlak a prolisovaný česnek, vše důkladně promícháme a přikryté pokličkou dusíme. Během dušení občas zamícháme a podle potřeby přiléváme vývar.

3

Z mouky a 2 lžic oleje připravíme na malé pánvičce světlou jíšku. Když je maso téměř měkké, jíškou guláš zahustíme, nakonec ještě zjemníme přimícháním smetany a vše krátce povaříme.

Poznámka

Vhodnou přílohou jsou houskové knedlíky.

Komentáře a hodnocení

 
světluška
Jemný hovězí guláš
Chuťově byl dobrý. Dělala jsem na sádle. Jen jsem myslela, že rozmražuji plec. Nemám to popsáno a mezi tou směskou hovězího jsem teď zmrlou identifikovala pouze svíčkovou a vysoký roštěnec. Samozřejmě místo špetek v ingrediencích dát lžičky, kromě pepře.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept