Jednoduchý recept

Tatarské masové krutony

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (91%)
ID receptu: 47771

Ingredience

1 ks Cibule
350 g Hovězí maso mleté
1 polévková lžíce Hořčice
0,5 dl Mléko polotučné
4 polévková lžíce Olej olivový
1 polévková lžíce Omáčka tatarská
1 špetka Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
350 g Vepřové maso mleté
4 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 559 kcal
Kilojoule 2 339kJ
9% Sacharidy 34 g
37% Tuky 28 g
10% Sodík 200 mg
72% Bílkoviny 40 g

Tatarské masové krutony postup přípravy receptu:

1

Housky nakrájíme na trojúhelníky - krutony - a navlhčíme je mlékem. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Oba druhy masa v míse opepříme, osolíme a dochutíme mletou paprikou, poté přidáme vejce a důkladně promícháme. Masovou směs rozdělíme na 16 stejných dílů, z kterých uděláme malé placky.

2

V pánvi rozehřejeme olej a masové placky i krutony na něm opečeme dozlatova.

3

Na servírovacím talíři na každý kruton položíme masovou placku a podle chuti dáme nahoru nakrájenou cibuli, hořčici nebo tatarskou omáčku.

Poznámka

Vhodnou přílohou jsou vařené brambory a zeleninový salát.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept