Zbojnický řízek z mletého masa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zbojnický řízek z mletého masa
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 47773 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
3 ks | Feferony |
350 g | Hovězí maso mleté |
0,5 dl | Hovězí vývar základní |
1 špetka | Kmín mletý |
25 g | Křen |
250 g | Majonéza |
1 dl | Olej olivový |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
50 g | Paprika sterilovaná |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
100 g | Veka |
350 g | Vepřové maso mleté |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 117,3mg |
Draslík | 664,5mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 156,7mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,2mg |
Vitamín E | 7,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Feferony, Hovězí maso mleté, Hovězí vývar základní, Křen, Majonéza, Paprika mletá sladká, Paprika sterilovaná, Sůl, Vepřové maso mleté mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kmín mletý, Olej olivový, Pepř černý mletý, Veka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Zbojnický řízek z mletého masa postup přípravy receptu:
1 | Veku nakrájíme a namočíme v misce do vývaru. Sterilované papriky a feferonku nakrájíme najemno. Česnek oloupeme, prolisujeme a smícháme se solí. Křen oškrábeme a nastrouháme najemno. |
2 | Oba druhy masa v míse smícháme s vekou, z které jsme vymačkali vývar, opepříme, osolíme, dochutíme kmínem a důkladně promícháme. Potom z masové směsi vytvoříme 4 plátky, na střed každého dáme nastrouhaný křen a zabalíme do tvaru válečku. |
3 | V pánvi rozehřejeme olej a na něm masové válečky usmažíme ze všech stran. |
4 | V době smažení si připravíme omáčku. V míse metlou velmi důkladně smícháme majonézu, nakrájené papriky a feferonky, česnek se solí, sladkou papriku a trochu nálevu z kapií. Omáčku necháme chvíli v chladnu uležet. |
5 | Osmažené masové válečky podáváme přelité studenou omáčkou. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo smažené bramborové hranolky. |