Jednoduchý recept

Vepřové řízky zapečené s jemnou žampionovou omáčkou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (91%)
ID receptu: 47783

Ingredience

2 ks Cibule
0,5 l Mléko polotučné
1 hrst Mouka pšeničná hladká
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
100 g Sýr Ementál (Primátor)
1 špetka Sůl
600 g Vepřová kýta
100 g Šunka dušená
300 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 699 kcal
Kilojoule 2 923kJ
11% Sacharidy 40 g
50% Tuky 37 g
7% Sodík 146 mg
90% Bílkoviny 51 g

Vepřové řízky zapečené s jemnou žampionovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Cibule oloupeme a nakrájíme najemno. Žampiony opláchneme studenou vodou, necháme okapat a nakrájíme na plátky. Šunku nakrájíme na tenké krátké proužky. Sýr nastrouháme. Maso rozkrájíme na řízky, omyjeme, osušíme, naklepeme, opepříme a osolíme.

2

V pánvi rozehřejeme 1/2 másla a řízky na něm prudce opečeme z obou stran. V druhé pánvi na zbylém másle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme plátky žampionů, promícháme a přikryté pokličkou necháme dusit. Když žampiony změknou, přidáme k nim nakrájenou šunku, chvíli vše smažíme, pak posypeme moukou a opět osmahneme. Směs dobře promícháme, za stálého míchání přilijeme mléko, opepříme, osolíme a na mírném ohni vaříme, dokud nevznikne hladká hustší omáčka.

3

Zapékací mísu mírně vymastíme a dáme do ní řízky. Posypeme je nastrouhaným sýrem, polijeme vypečenou šťávou a žampionovou omáčkou a v troubě, předehřáté na 200°C zapečeme, až má omáčka zlatavou barvu.

4

Nejvhodnější přílohou jsou smažené bramborové hranolky.

Poznámka

Čerstvé žampiony můžeme nahradit žampiony sterilovanými, které propláchneme pod studenou vodou a necháme v sítu okapat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept