Jednoduchý recept

Telecí řízky se žampiony na víně

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 47786

Ingredience

10 g Máslo čerstvé
4 polévková lžíce Olej olivový
1 hrst Petržel - nať
1 špetka Sůl
600 g Telecí kýta
4 ks Vejce slepičí
1 dl Víno bílé
100 g Šunka dušená
250 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 356 kcal
Kilojoule 1 488kJ
1% Sacharidy 4 g
21% Tuky 15 g
12% Sodík 239 mg
80% Bílkoviny 45 g

Telecí řízky se žampiony na víně postup přípravy receptu:

1

Vajíčka v misce osolíme a rozšleháme. Šunku nakrájíme na malé kousky. Žampiony omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na plátky. Petrželovou nať opláchneme a nasekáme najemno.

2

Telecí maso rozkrájíme na plátky, ty omyjeme, osušíme, naklepeme a osolíme. Maso na krajích nařízneme, aby se při smažení nekroutilo.

3

V pánvi rozehřejeme olej a řízky na něm z obou stran prudce opečeme dozlatova. Poté oheň zmírníme, přilijeme bílé víno, přidáme nakrájenou šunku a přikryté pokličkou dusíme.

4

V druhé pánvi na části másla podusíme nakrájené žampiony. V další pánvi upečeme na zbylém másle 4 vaječné omelety. Na každou dáme část žampionů a zabalíme ji.

5

Upečené řízky dáme na talíř, posypeme šunkou, na ni položíme omeletu s žampionovou náplní, přelijeme šťávou z dušení masa a posypeme nakrájenou petrželkou.

6

Nejvhodnější přílohou jsou smažené bramborové hranolky.

Poznámka

Čerstvé žampiony můžeme nahradit žampiony sterilovanými, které propláchneme studenou vodou a necháme v sítu okapat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept