Telecí řízky se žampiony na víně

45 min.
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
408 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
21 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
688 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vajíčka v misce osolíme a rozšleháme. Šunku nakrájíme na malé kousky. Žampiony omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na plátky. Petrželovou nať opláchneme a nasekáme najemno.
  • 2
    Telecí maso rozkrájíme na plátky, ty omyjeme, osušíme, naklepeme a osolíme. Maso na krajích nařízneme, aby se při smažení nekroutilo.
  • 3
    V pánvi rozehřejeme olej a řízky na něm z obou stran prudce opečeme dozlatova. Poté oheň zmírníme, přilijeme bílé víno, přidáme nakrájenou šunku a přikryté pokličkou dusíme.
  • 4
    V druhé pánvi na části másla podusíme nakrájené žampiony. V další pánvi upečeme na zbylém másle 4 vaječné omelety. Na každou dáme část žampionů a zabalíme ji.
  • 5
    Upečené řízky dáme na talíř, posypeme šunkou, na ni položíme omeletu s žampionovou náplní, přelijeme šťávou z dušení masa a posypeme nakrájenou petrželkou.
  • 6
    Nejvhodnější přílohou jsou smažené bramborové hranolky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.