Telecí řízky se žampiony na víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí řízky se žampiony na víně
Telecí řízky se žampiony na víně
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 47786 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
10 g | Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 hrst | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
100 g | Šunka dušená |
600 g | Telecí kýta |
4 ks | Vejce slepičí |
1 dl | Víno bílé |
250 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 376,4mg |
Draslík | 857,0mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,1mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Telecí kýta, Vejce slepičí, Víno bílé, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Petržel - nať, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Telecí řízky se žampiony na víně postup přípravy receptu:
1 | Vajíčka v misce osolíme a rozšleháme. Šunku nakrájíme na malé kousky. Žampiony omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na plátky. Petrželovou nať opláchneme a nasekáme najemno. |
2 | Telecí maso rozkrájíme na plátky, ty omyjeme, osušíme, naklepeme a osolíme. Maso na krajích nařízneme, aby se při smažení nekroutilo. |
3 | V pánvi rozehřejeme olej a řízky na něm z obou stran prudce opečeme dozlatova. Poté oheň zmírníme, přilijeme bílé víno, přidáme nakrájenou šunku a přikryté pokličkou dusíme. |
4 | V druhé pánvi na části másla podusíme nakrájené žampiony. V další pánvi upečeme na zbylém másle 4 vaječné omelety. Na každou dáme část žampionů a zabalíme ji. |
5 | Upečené řízky dáme na talíř, posypeme šunkou, na ni položíme omeletu s žampionovou náplní, přelijeme šťávou z dušení masa a posypeme nakrájenou petrželkou. |
6 | Nejvhodnější přílohou jsou smažené bramborové hranolky. |
Poznámka
Čerstvé žampiony můžeme nahradit žampiony sterilovanými, které propláchneme studenou vodou a necháme v sítu okapat.