Rumpsteak - dvojitá roštěnka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rumpsteak - dvojitá roštěnka
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 4779 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
800 g | Hovězí roštěnka vys. peč. |
0,5 dl | Hovězí vývar základní |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 139,9mg |
---|---|
Cholesterol | 227,4mg |
Draslík | 9,2mg |
Vláknina | 39,8mg |
Vitamín A | 0,5mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí vývar základní, Sádlo škvařené, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí roštěnka vys. peč., Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Rumpsteak - dvojitá roštěnka postup přípravy receptu:
1 | Roštěnky o hmotnosti 200 g naklepeme, na okrajích na několika místech nakrojíme, osolíme, opepříme a shrneme do původního tvaru. |
2 | Sádlo rozehřejeme a rostěnky opečeme na obou stranách po 6 - 7 minutách. Poté je přendáme na horkou mísu a sádlo z pánve slijeme. Přidáme máslo a trochu vývaru, ode dna uvolníme šťávu, vše necháme přejít varem a posléze šťávou polijeme roštěnky. |
Poznámka
Jako přílohu podáváme smažené nebo opečené brambory, dušenou zeleninu a saláty. Rumpsteak můžeme připravit pouze z dobře uleželého masa. Z čerstvého bude tvrdý.