Masová směs s feferonkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Masová směs s feferonkami
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 47791 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
5 ks | Feferony |
350 g | Hovězí kýta |
1 špetka | Kari koření |
1 ks | Masox |
5 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Paprika mletá pálivá |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
350 g | Vepřová kýta |
1,5 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 109,4mg |
Draslík | 676,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,5mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Feferony, Hovězí kýta, Kari koření, Sůl, Vepřová kýta, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Masox, Olej olivový, Paprika mletá pálivá, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Masová směs s feferonkami postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Feferonky nakrájíme na velmi malé kousky. Masox rozmícháme v hrnku s vodou a necháme na ohni přejít varem. Oba druhy masa omyjeme, osušíme, nakrájíme na tenké krátké proužky, které opepříme a osolíme. |
2 | Ve velké pánvi rozehřejeme olej, zpěníme na něm nakrájenou cibuli, přidáme maso a prudce ho osmažíme za stálého míchání ze všech stran. Pak zmírníme oheň, přilijeme vývar, přidáme mletou pálivou papriku a přikryté pokličkou dusíme. Když maso začne měknout, přidáme k němu kari koření a nakrájené feferonky, promícháme a pokračujeme v dušení. Během dušení maso občas promícháme, podle potřeby přilijeme vývar. Když je maso téměř měkké, poprášíme směs v pánvi moukou, chvíli smažíme a odkryté dosmažíme doměkka. |
Poznámka
Vhodnou přílohou jsou smažené bramborové hranolky nebo smažené brambory.