Jednoduchý recept

Masová směs s feferonkami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 47791

Ingredience

1 ks Cibule
5 ks Feferony
350 g Hovězí kýta
1 špetka Kari koření
1 ks Masox
5 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Paprika mletá pálivá
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
350 g Vepřová kýta
1,5 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 375 kcal
Kilojoule 1 570kJ
1% Sacharidy 4 g
31% Tuky 23 g
8% Sodík 159 mg
63% Bílkoviny 35 g

Masová směs s feferonkami postup přípravy receptu:

1

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Feferonky nakrájíme na velmi malé kousky. Masox rozmícháme v hrnku s vodou a necháme na ohni přejít varem. Oba druhy masa omyjeme, osušíme, nakrájíme na tenké krátké proužky, které opepříme a osolíme.

2

Ve velké pánvi rozehřejeme olej, zpěníme na něm nakrájenou cibuli, přidáme maso a prudce ho osmažíme za stálého míchání ze všech stran. Pak zmírníme oheň, přilijeme vývar, přidáme mletou pálivou papriku a přikryté pokličkou dusíme. Když maso začne měknout, přidáme k němu kari koření a nakrájené feferonky, promícháme a pokračujeme v dušení. Během dušení maso občas promícháme, podle potřeby přilijeme vývar. Když je maso téměř měkké, poprášíme směs v pánvi moukou, chvíli smažíme a odkryté dosmažíme doměkka.

Poznámka

Vhodnou přílohou jsou smažené bramborové hranolky nebo smažené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept