Jednoduchý recept

Hovězí šašlik

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 47799

Ingredience

250 g Anglická slanina
1 ks Cibule
750 g Hovězí maso zadní
1,5 dl Hovězí vývar základní
1 špetka Koriandr mletý
0,5 dl Ocet vinný
1,5 dl Olej olivový
1 špetka Paprika mletá pálivá
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
1 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 540 kcal
Kilojoule 2 261kJ
1% Sacharidy 3 g
49% Tuky 37 g
39% Sodík 776 mg
87% Bílkoviny 49 g

Hovězí šašlik postup přípravy receptu:

1

Slaninu nakrájíme na tenké plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. V misce z vody, části oleje a octa smícháme marinádu. Hovězí maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na kostky a naklepeme, vložíme do mísy, opepříme, osolíme, posypeme paprikou, přidáme koriandr a nakrájenou cibuli, vše důkladně promícháme. Potom ještě k masu přilijeme marinádu, vše znovu promícháme a necháme v chladnu odležet.

2

Marinované kousky masa napichujeme na grilovací jehly nebo dřevěné špejle a prokládáme je plátky slaniny.

3

Ve velké pánvi rozehřejeme olej a na něm špízy opečeme prudce ze všech stran, pak podlijeme vývarem a krátce podusíme.

4

Podáváme s chlebem, rajčaty a okurkami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept