Srnčí kýta s vinnou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Srnčí kýta s vinnou omáčkou
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 47803 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 g | Bobkový list |
600 g | Brambory vařené |
100 g | Cibule |
5 ml | Citronová šťáva |
50 ml | Griotka |
2 g | Jalovec |
40 g | Kompot brusinkový |
1 g | Koriandr mletý |
50 g | Máslo čerstvé |
60 g | Mouka polohrubá |
2 g | Nové koření celé |
50 ml | Ocet vinný červený |
2 g | Pepř černý celý |
50 g | Sádlo škvařené |
1 g | Šalvěj sušená |
80 g | Slanina vepřová |
900 g | Srnčí kýta |
10 g | Sůl |
1 g | Tymián sušený |
300 ml | Víno červené |
500 ml | Voda pitná |
250 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 27,2mg |
Draslík | 479,0mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,4mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory vařené, Cibule, Citronová šťáva, Koriandr mletý, Nové koření celé, Ocet vinný červený, Pepř černý celý, Sádlo škvařené, Slanina vepřová, Sůl, Tymián sušený, Víno červené, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jalovec, Kompot brusinkový, Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Šalvěj sušená, Srnčí kýta, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Griotka nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Srnčí kýta s vinnou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Srnčí maso vcelku odblaníme, osolíme, slaninu nakrájíme na menší hranolky a maso slaninou prošpikujeme. Cibuli nakrájíme nadrobno, kořenovou zeleninu nastrouháme nahrubo, brusinkový kompot scedíme. |
2 | V pekáčku roztavíme sádlo s máslem a prošpikované maso osmažíme ze všech stran. Přisypeme cibuli, osmahneme, podlijeme 1 dl vody, octem, přidáme celý pepř, nové koření, jalovec, špetku tymiánu, přisypeme kořenovou zeleninu, pekáček vložíme do vyhřáté trouby a pečeme téměř doměkka. Podle potřeby podléváme vodou. |
3 | Maso vyjmeme z pekáčku a nakrájíme na plátky, do pekáčku přilijeme víno, griotku, citronovou šťávu, okořeníme mletým koriandrem, šalvějí, zahustíme polohrubou moukou rozmíchanou v 1 dl vody, přidáme brusinky, vrátíme do pekáčku plátky masa a dopečeme. Před podáváním vyndáme celé koření. Jako přílohu volíme vařené brambory. |