Klasické bramboráky

25 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
752 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
29 g
Sacharidy
105 g
Vláknina
5 g
Cukr
163 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Česnek oloupeme, prolisujeme a smícháme se solí. Brambory oškrábeme, omyjeme a nastruháme na středně hruhém struhadle. Scedíme z nich vodu, přidáme mléko, mouku, vejce, prolisovaný česnek se solí, opepříme a dochutíme majoránkou. Vše dobře promícháme, těsto musí být polotuhé. Podle potřeby zředíme mlékem nebo zahustíme moukou.
  • 2
    V pánvi rozehřejeme olej, vlijeme na něj těsto a bramboráky po obou stranách pečeme dozlatova.
  • 3
    Podáváme teplé.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 2. 10. 2016
Klasické bramboráky
Místo mléka dávám už mnoho let pivo, díky němu jsou bramboráky krásně křupavé. Je to velmi oblíbené jídlo, hodnotím kladně 🙂
Anonymní uživatel
so 24. 4. 2021
Klasické bramboráky
Asi to mají bít bramboráky a ne moučné sračky,