Jednoduchý recept

Klasické bramboráky

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Klasické bramboráky 5 1
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (91%)
ID receptu: 47805

Ingredience

750 g Brambory
1 špetka Majoránka
2 dl Mléko polotučné
3 hrst Mouka pšeničná hladká
1 dl Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 533 kcal
Kilojoule 2 231kJ
29% Sacharidy 105 g
6% Tuky 4 g
5% Sodík 98 mg
36% Bílkoviny 20 g

Klasické bramboráky postup přípravy receptu:

1

Česnek oloupeme, prolisujeme a smícháme se solí. Brambory oškrábeme, omyjeme a nastruháme na středně hruhém struhadle. Scedíme z nich vodu, přidáme mléko, mouku, vejce, prolisovaný česnek se solí, opepříme a dochutíme majoránkou. Vše dobře promícháme, těsto musí být polotuhé. Podle potřeby zředíme mlékem nebo zahustíme moukou.

2

V pánvi rozehřejeme olej, vlijeme na něj těsto a bramboráky po obou stranách pečeme dozlatova.

3

Podáváme teplé.

Poznámka

Bramboráky vždy podáváme teplé! Do těsta můžeme přidat např. na malé kousky nakrájené uzené maso.

Komentáře a hodnocení

 
bruschetta
Klasické bramboráky
Místo mléka dávám už mnoho let pivo, díky němu jsou bramboráky krásně křupavé. Je to velmi oblíbené jídlo, hodnotím kladně smile

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept