Jednoduchý recept

Brusinkový kompot z rybízu

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (74%)
ID receptu: 47810

Ingredience

60 g Citrony
450 g Cukr krupice
30 g Cukr želírovací
100 g Pomeranče
250 g Rybíz černý
1500 g Rybíz červený
1 špetka Skořice mletá
1 špetka Sůl
700 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 194 kcal
Kilojoule 813kJ
14% Sacharidy 50 g
0% Tuky 0 g
1% Sodík 19 mg
3% Bílkoviny 2 g

Brusinkový kompot z rybízu postup přípravy receptu:

1

Červený a černý rybíz zbavíme stonků, kuličky propláchneme pod tekoucí vodou, nasypeme do hrnce, zalijeme vodou, citron a pomeranč nakrájíme na drobné kostičky i s kůrou a přidáme k rybízu. Přisypeme cukr, špetku soli a skořice, přivedeme k varu, přidáme želírovací cukr nebo gelfix, pektogel nebo jiný želírovací přípravek a povaříme asi 2 minuty. Kompot rozlijeme do malých skleniček, uzavřeme víčky a zavařujeme přibližně 7 minut.

2

Kompot používáme všude tam, kde potřebujeme brusinky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept