Jednoduchý recept

Řecká musaka ze skopového masa

  • Řecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (91%)
ID receptu: 47813

Ingredience

400 g Brambory
100 g Houby nakládané
2 dl Hovězí vývar základní
3 dl Kečup
50 g Křen
4 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
5 ks Rajčata
200 g Rýže loupaná
750 g Skopová kýta
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 680 kcal
Kilojoule 2 846kJ
22% Sacharidy 78 g
33% Tuky 25 g
50% Sodík 995 mg
61% Bílkoviny 35 g

Řecká musaka ze skopového masa postup přípravy receptu:

1

Brambory oškrábeme, omyjeme, nakrájíme na plátky a uvaříme v slané vodě. Rýži propláchneme a uvaříme v osolené vodě. Rajčata omyjeme a nakrájíma na čtvrtky. Nakládané houby slijeme a necháme v sítu okapat. Křen oškrábeme a nastrouháme najemno. Skopovou kýtu nakrájíme na malé kostky a osolíme.

2

Ve velké pánvi rozehřejeme olej a maso na něm prudce za stálého míchání ze všech stran opečeme. Pak oheň zmírníme, přilijeme vývar, přidáme kečup, vše promícháme a pomalu dusíme pod pokličkou. Během dušení občas zamícháme a podle potřeby přilijeme vývar.

3

Když je maso téměř měkké, necháme chvíli odkryté smažit, potom přidáme uvařené brambotry a rýži, okapané houby a nakrájená rajčata, podlijeme vývarem a dusíme doměkka. Na závěr dochutíme pepřem a solí.

4

Podáváme s 1 lžičkou strouhaného křenu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept