Jednoduchý recept

Srnčí ragú se zeleninou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 47821

Ingredience

100 g Celer bulvový
80 g Cibule
2 g Jalovec
40 g Kečup
600 g Knedlík kynutý
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
60 g Mrkev kořen
80 g Máslo čerstvé
2 g Nové koření celé
2 g Pepř černý mletý
60 g Petržel kořen
100 g Slanina vepřová
1000 g Srnčí kýta
10 g Sůl
1 g Tymián sušený
100 ml Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 732 kcal
Kilojoule 3 062kJ
16% Sacharidy 58 g
66% Tuky 50 g
48% Sodík 955 mg
108% Bílkoviny 61 g

Srnčí ragú se zeleninou postup přípravy receptu:

1

Odblaněné maso z kýty nakrájíme na kostičky, slaninu bez kůže na nudličky, očištěnou mrkev, petržel a celer nastrouháme nahrubo, cibuli nakrájíme nadrobno, jalovec, nové koření a celý pepř v hmoždíři roztlučeme.

2

V hrnci rozškvaříme slaninu, přidáme máslo, kořenovou zeleninu, cibuli, zpěníme, přidáme maso, osolíme, okořeníme kořením z hmoždíře, přidáme tymián, podlijeme troškou vody a dusíme téměř doměkka. Posypeme moukou, přimícháme kečup, přilijeme červené víno a dodusíme. Jako příloha jsou vhodné knedlíky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept