Biftek mletý - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Biftek mletý
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 4783 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
750 g | Hovězí maso zadní |
0,5 dl | Hovězí vývar základní |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
3 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 111,9mg |
---|---|
Cholesterol | 94,1mg |
Draslík | 7,6mg |
Vláknina | 31,8mg |
Vitamín A | 0,9mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí vývar základní, Sádlo škvařené, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Biftek mletý postup přípravy receptu:
1 | Maso očistíme, zbavíme šlach a umeleme. Maso osolíme, opepříme a po částech přiléváme vodu, kterou do masa zašleháme až nám vznikne hladká směs. |
2 | Prkénko namočíme studenou vodou a tvoříme na něm ze směsi placičky o velikosti bifteků, které opečeme na rozehřátém sádle na každé straně cca 3 - 4 minuty. Hotové bifteky přendáme na horkou mísu, sádlo slijeme, přidáme máslo, zalijeme trochou vývaru, necháme přejít varem a hotovou šťávou bifteky přelijeme. |
Poznámka
Mletý biftek nemůžeme připravit ze zakoupeného mletého masa, neboť v něm je i rozřezáno i vazivo.