Jednoduchý recept

Biftek mletý

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (70%)
ID receptu: 4783

Ingredience

750 g Hovězí maso zadní
0,5 dl Hovězí vývar základní
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl
3 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 240 kcal
Kilojoule 1 003kJ
0% Sacharidy 0 g
16% Tuky 12 g
13% Sodík 259 mg
58% Bílkoviny 33 g

Biftek mletý postup přípravy receptu:

1

Maso očistíme, zbavíme šlach a umeleme. Maso osolíme, opepříme a po částech přiléváme vodu, kterou do masa zašleháme až nám vznikne hladká směs.

2

Prkénko namočíme studenou vodou a tvoříme na něm ze směsi placičky o velikosti bifteků, které opečeme na rozehřátém sádle na každé straně cca 3 - 4 minuty. Hotové bifteky přendáme na horkou mísu, sádlo slijeme, přidáme máslo, zalijeme trochou vývaru, necháme přejít varem a hotovou šťávou bifteky přelijeme.

Poznámka

Mletý biftek nemůžeme připravit ze zakoupeného mletého masa, neboť v něm je i rozřezáno i vazivo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept