Jednoduchý recept

Srnčí maso s nakládanou zeleninou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 47833

Ingredience

480 g Knedlík kynutý
750 ml Mléko polotučné
60 g Mouka pšeničná hladká T 650
3 g Pepř černý mletý
200 g Slanina vepřová
150 ml Smetana 33% (šlehačka)
1000 g Srnčí maso
10 g Sůl
400 g Zelenina nakládaná

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 723 kcal
Kilojoule 3 024kJ
16% Sacharidy 58 g
41% Tuky 31 g
58% Sodík 1 g
95% Bílkoviny 53 g

Srnčí maso s nakládanou zeleninou postup přípravy receptu:

1

Srnčí maso očistíme, odblaníme a nasolíme. Slaninu nakrájíme na klínky a maso slaninou prošpikujeme. Maso vcelku vložíme do pekáčku, přilijeme nakládanou zeleninu Halali i s nálevem, pekáček dáme do trouby a za občasného podlévání vodou maso pečeme doměkka.

2

Měkké maso vyjmeme, nakrájíme na porce, do pekáčku nalijeme smetanu, mléko s rozmíchanou moukou, podle chuti dosolíme, opepříme a dusíme ještě nejméně půl hodiny.

3

Porce masa rozdělíme na talíře, doplníme houskovým knedlíkem a přelijeme omáčkou z pekáčku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept