Srnčí maso s nakládanou zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Srnčí maso s nakládanou zeleninou
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 47833 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
480 g | Knedlík kynutý |
750 ml | Mléko polotučné |
60 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 g | Pepř černý mletý |
200 g | Slanina vepřová |
150 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1000 g | Srnčí maso |
10 g | Sůl |
400 g | Zelenina nakládaná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 162,0mg |
Draslík | 734,4mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,5mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Slanina vepřová, Sůl, Zelenina nakládaná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Knedlík kynutý, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Srnčí maso mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Srnčí maso s nakládanou zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Srnčí maso očistíme, odblaníme a nasolíme. Slaninu nakrájíme na klínky a maso slaninou prošpikujeme. Maso vcelku vložíme do pekáčku, přilijeme nakládanou zeleninu Halali i s nálevem, pekáček dáme do trouby a za občasného podlévání vodou maso pečeme doměkka. |
2 | Měkké maso vyjmeme, nakrájíme na porce, do pekáčku nalijeme smetanu, mléko s rozmíchanou moukou, podle chuti dosolíme, opepříme a dusíme ještě nejméně půl hodiny. |
3 | Porce masa rozdělíme na talíře, doplníme houskovým knedlíkem a přelijeme omáčkou z pekáčku. |