Jednoduchý recept

Srnčí maso s rajčaty a šunkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 47834

Ingredience

300 g Chléb pšeničný (bílý)
40 g Mouka polohrubá
100 g Máslo čerstvé
3 g Pepř černý mletý
20 g Petržel kudrnka
250 g Rajčata
100 ml Smetana 12% (konzumní)
1000 g Srnčí maso
10 g Sůl
200 g Šunka dušená

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 535 kcal
Kilojoule 2 238kJ
9% Sacharidy 34 g
31% Tuky 23 g
54% Sodík 1 g
86% Bílkoviny 49 g

Srnčí maso s rajčaty a šunkou postup přípravy receptu:

1

Srnčí maso odblaníme a nakrájíme na kostky, šunku na kostičky, oloupaná rajčata také na kostičky, petrželku posekáme najemno.

2

V hrnci rozpustíme máslo, přisypeme kostky masa, osmahneme, podusíme ve vlastní šťávě až do vysmahnutí na tuk. Přidáme rajčata, šunku, krátce orestujeme, osolíme, opepříme, podlijeme troškou vody a dusíme doměkka. Podle potřeby podléváme vodou. Ke konci dušení zahustíme moukou rozmíchanou ve smetaně.

3

Pokrm rozdělíme na talíře, doplníme bílým chlebem a posypeme petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept