Srnčí maso s rajčaty a šunkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Srnčí maso s rajčaty a šunkou
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 47834 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
300 g | Chléb pšeničný (bílý) |
100 g | Máslo čerstvé |
40 g | Mouka polohrubá |
3 g | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel kudrnka |
250 g | Rajčata |
100 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1000 g | Srnčí maso |
10 g | Sůl |
200 g | Šunka dušená |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 126,7mg |
Draslík | 747,4mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,7mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 43,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb pšeničný (bílý), Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Smetana 12% (konzumní), Srnčí maso, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Srnčí maso s rajčaty a šunkou postup přípravy receptu:
1 | Srnčí maso odblaníme a nakrájíme na kostky, šunku na kostičky, oloupaná rajčata také na kostičky, petrželku posekáme najemno. |
2 | V hrnci rozpustíme máslo, přisypeme kostky masa, osmahneme, podusíme ve vlastní šťávě až do vysmahnutí na tuk. Přidáme rajčata, šunku, krátce orestujeme, osolíme, opepříme, podlijeme troškou vody a dusíme doměkka. Podle potřeby podléváme vodou. Ke konci dušení zahustíme moukou rozmíchanou ve smetaně. |
3 | Pokrm rozdělíme na talíře, doplníme bílým chlebem a posypeme petrželkou. |