Recept

Rajčata s fazolí a piniovými oříšky

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (32%)
ID receptu: 47838

Ingredience

200 g Fazole bílé sterilované
2 kávová lžička Majoránka
2 polévková lžíce Olej olivový
60 g Oříšky piniové
8 ks Rajčata
100 g Strouhanka
3 špetka Sůl
2 stroužek Česnek
Na posypání
4 polévková lžíce Olej chilli
100 g Strouhanka
3 polévková lžíce Sýr Gorgonzola

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 411 kcal
Kilojoule 1 719kJ
13% Sacharidy 46 g
21% Tuky 16 g
33% Sodík 663 mg
24% Bílkoviny 13 g

Rajčata s fazolí a piniovými oříšky postup přípravy receptu:

1

Velká zralá keříčková rajčata omyjeme a osušíme. Ostrým nožem jim odřízneme vršky, odstraníme okolí stopek a vršky pokrájíme nadrobno. Rajčata pomocí lžíce vydlabeme a dužinu prolisujeme do misky přes síto, aby byla bez semínek. Očistíme česnek a prolisujeme jej k dužině rajčat.

2

Sterilované bílé fazole slijeme z nálevu a necháme okapat. V teflonové pánvi opražíme nasucho piniové oříšky, které spolu s fazolemi přidáme do misky k pokrájeným vrškům a dužině rajčat. Směs ochutíme solí, pepřem, promícháme s majoránkou a 100 g strouhanky. Směsí naplníme rajčata asi do 2/3.

3

V misce promícháme nastrouhaný sýr se 100 g strouhanky. Lžičkou směs navršíme na rajčata, poskládáme je do zapékací misky, kterou jsme vymazali olejem.

4

Rajčata pokapeme pikantním olivovým olejem (2 lžíce) a dáme je do předem vyhřáté trouby zapéct. Pečeme při 180°C přibližně 20 minut. Když má strouhanka zlatohnědou barvu, rajčata vyjmeme a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept