Jednoduchý recept

Thajské krabí koláčky

  • Thajsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 47847

Ingredience

1 ks Chilli paprička
1 ks Cibulka jarní
1 ks Citronová tráva
115 g Fazolové lusky zelené
500 g Krab
1 špetka Limetková kůra
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
500 ml Olej rostlinný
1 polévková lžíce Omáčka rybí
1 ks Vaječný bílek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

53% Kalorie 1,036 kcal
Kilojoule 4 335kJ
4% Sacharidy 16 g
135% Tuky 101 g
21% Sodík 414 mg
35% Bílkoviny 20 g

Thajské krabí koláčky postup přípravy receptu:

1

Očištěné a omyté krabí maso rozdělíme v míse vidličkou na vločky. Přidáme očištěné, nadrobno nakrájené fazolky, nasekanou chilli papričku, citronovou trávu, limetkovou kůru, rybí omáčku a nasekanou jarní cibulku. Vše promícháme, vmícháme lehce našlehaný bílek a směs propracujeme.

2

Rukama poprášenýma moukou vytvarujeme ze směsi 20 kuliček a zploštíme je. Urovnáme je na talíř, aby se nedotýkaly a necháme 1 hodinu v chladu.

3

V kastrole rozehřejeme vyšší vrstvu oleje, koláčky poprášíme moukou a v oleji postupně smažíme dozlatova. Vyjmeme na papírovou utěrku.

4

Podáváme s různými pikantními omáčkami a zeleninovými saláty.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept