Pilaf ze skopového masa s mrkví - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pilaf ze skopového masa s mrkví
Pilaf ze skopového masa s mrkví
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 47854 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 ks | Cibule |
150 g | Houby čerstvé |
1 ks | Masox |
4 ks | Mrkev kořen |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
250 g | Rýže loupaná |
750 g | Skopová kýta |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Eidam cihla 40% |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 62g |
---|---|
Cholesterol | 17,5mg |
Draslík | 370,6mg |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,4mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Rýže loupaná, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Masox, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Skopová kýta, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pilaf ze skopového masa s mrkví postup přípravy receptu:
1 | Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno. Mrkev oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Houby opláchneme, necháme okapat a nakrájíme na plátky. Rýži propláchneme. Sýr nastrouháme najemno. Masox rozmícháme v hrnku v 1 decilitru vody a necháme na ohni přejít varem. Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na kostky, opepříme a osolíme. |
2 | Ve velké pánvi na rozehřátém oleji osmažíme dozlatova nakrájenou cibuli, přidáme maso a prudce za stálého míchání opečeme ze všech stran. Pak podlijeme trochou vývaru z Masoxu, zmírníme oheň a přikryté pokličkou dusíme téměř doměkka. |
3 | V hrnci doměkka podusíme v osolené vodě rýži. V další malé pánvi na másle podusíme nakrájenou mrkev a houby. |
4 | Zapékací mísu vymastíme olejem, na dno rozprostřeme dušené měkké maso, na něj vrstvu mrkve a hub a navrch dáme rýži. Zalijeme zbylým vývarem a krátce zapečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů. |
5 | Při servírování dáváme na talíře kopečky, které vytvoříme naběračkou namočenou v horké vodě. Posypeme je nastrouhaným sýrem. |