Jednoduchý recept

Pilaf ze skopového masa s mrkví

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (91%)
ID receptu: 47854

Ingredience

4 ks Cibule
150 g Houby čerstvé
1 ks Masox
4 ks Mrkev kořen
4 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
250 g Rýže loupaná
750 g Skopová kýta
100 g Sýr Eidam cihla 40%
1 špetka Sůl
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 799 kcal
Kilojoule 3 344kJ
21% Sacharidy 74 g
507% Tuky 380 g
4% Sodík 83 mg
73% Bílkoviny 41 g

Pilaf ze skopového masa s mrkví postup přípravy receptu:

1

Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno. Mrkev oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Houby opláchneme, necháme okapat a nakrájíme na plátky. Rýži propláchneme. Sýr nastrouháme najemno. Masox rozmícháme v hrnku v 1 decilitru vody a necháme na ohni přejít varem. Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na kostky, opepříme a osolíme.

2

Ve velké pánvi na rozehřátém oleji osmažíme dozlatova nakrájenou cibuli, přidáme maso a prudce za stálého míchání opečeme ze všech stran. Pak podlijeme trochou vývaru z Masoxu, zmírníme oheň a přikryté pokličkou dusíme téměř doměkka.

3

V hrnci doměkka podusíme v osolené vodě rýži. V další malé pánvi na másle podusíme nakrájenou mrkev a houby.

4

Zapékací mísu vymastíme olejem, na dno rozprostřeme dušené měkké maso, na něj vrstvu mrkve a hub a navrch dáme rýži. Zalijeme zbylým vývarem a krátce zapečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů.

5

Při servírování dáváme na talíře kopečky, které vytvoříme naběračkou namočenou v horké vodě. Posypeme je nastrouhaným sýrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept