Jednoduchý recept

Zavařenina broskve s malinami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 4 minut
Doba přípravy: 4 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (52%)
ID receptu: 47861

Ingredience

1250 g Broskve
80 ml Citronová šťáva
500 g Cukr želírovací
250 g Maliny
1 ks Vanilkový lusk

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 259 kcal
Kilojoule 1 083kJ
18% Sacharidy 64 g
1% Tuky 1 g
0% Sodík 0 mg
3% Bílkoviny 1 g

Zavařenina broskve s malinami postup přípravy receptu:

1

Z omytých a rozpůlených broskví vyjmeme pecky a dužinu pokrájíme. Podélně rozřízneme vanilkový lusk a vyškrábneme dřeň; lusk i dřeň přidáme k nakrájeným broskvím, citronové šťávě a želírovacímu cukru 3 plus 1, zamícháme a 3 hodiny necháme v klidu.

2

Přebrané, omyté maliny přidáme do ovocné směsi a ve větším hrnci přivedeme k varu, neustálé mícháme. Na silném plameni zprudka vaříme asi 4 minuty, je-li želírovací zkouška v pořádku, odstavíme hrnec z ohně.

3

Zavařeninu plníme do horkou vodou vypláchnutých sklenic a uzavřeme šroubovacími víčky.

Poznámka

Želírovací zkouška – před uplynutím doby vaření necháme horkou hmotu odkapat. Pokud je poslední kapka tuhá bude tuhá i zavařenina, jinak necháme povařit ještě 1-2 minuty.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept