Jednoduchý recept

Labužnický pstruh

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 47865

Ingredience

1 kávová lžička Citronová šťáva
200 g Mlíčí z kapra
6 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 hrst Petržel - nať
800 g Pstruh
200 g Žampiony čerstvé
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 528 kcal
Kilojoule 2 210kJ
1% Sacharidy 2 g
51% Tuky 38 g
15% Sodík 301 mg
77% Bílkoviny 43 g

Labužnický pstruh postup přípravy receptu:

1

Žampiony omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na plátky. Petrželovou nať opláchneme pod studenou vodou a nasekáme najemno. Kapří mlíčí nakrájíme na kousky.

2

Pstruhy očistíme, vykucháme, omyjeme a osušíme. Osolíme je a prudce opečeme na polovině rozpáleného másla, pak oheň zmírníme a pomalu je dopečeme dooměkka.

3

V jiné pánvi rozehřejeme druhou polovinu másla a na ní podusíme nakrájené mlíčí s žampiony, ochutíme citronovou šťávou. Před koncem dušení přidáme nakrájenou nať petrželky a promícháme.

4

Upečené pstruhy na servírovacích talířích poléváme směsí žampionů a mlíčí.

Poznámka

Čerstvé žampiony můžeme nahradit žampiobny sterilovanými, které propláchneme studenou vodou a necháme v sítu okapat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept