Jednoduchý recept

Vydatné závitky z hovězího masa

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 47866

Ingredience

200 g Anglická slanina
1 ks Cibule
500 g Hovězí maso zadní
4 kávová lžička Hořčice
2 polévková lžíce Mouka bezlepková
2 ks Okurky nakládané
2 polévková lžíce Olej stolní
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
4 ks Párky Frankfurtské
2 ks Vejce slepičí
50 ml Voda pitná
6 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 674 kcal
Kilojoule 2 818kJ
4% Sacharidy 13 g
66% Tuky 50 g
129% Sodík 3 g
78% Bílkoviny 44 g

Vydatné závitky z hovězího masa postup přípravy receptu:

1

Vejce uvaříme natvrdo, vychladlé je oloupeme a rozpůlíme. Stroužky česneku nasekáme narobno. Cibuli najemno nakrájíme. Hovězí maso propláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme na větší plátky. Okurky rozkrojíme na poloviny a párky nakrájíme na menší kousky tak, aby nebyly delší než plátky masa.

2

Plátky masa mírně ochutíme solí a pepřem. Každý takto připravný plátek potřeme hořčicí a urovnáme na něj plátek slaniny, polovinu vejce, kousek sterilované okurky a kousek párku. Potom každý plátek zabalíme a zajistíme párátkem, kouslem špejle, nebo grilovací jehlou. Takto připravené závitky obalíme v bezlepové mouce.

3

Na rozpáleném oleji za stálého míchání necháme zesklovatět cibulku. Na orestovanou cibuli přidáme připravené závitky, které orestujeme ze všech stran. Po orestování závitky zalijme vodou, zaprášíme mletou paprikou a přisypeme nasekané stroužky česneku. Závitky za občasného obracení a podlévání dusíme doměkka.

4

Podáváme horké s vařenou rýží a zeleninovou oblohou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept