Recept

Pečené vepřové plátky v pohankové kaši

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 47873

Ingredience

2 ks Cibule
1 polévková lžíce Koření grilovací
2 g Pepř černý mletý
250 g Pohanka
1 polévková lžíce Polévkové koření
4 plátek Vepřová krkovička
1 l Voda pitná
250 g Zelí bílé - sterilizované

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 266 kcal
Kilojoule 1 112kJ
16% Sacharidy 56 g
4% Tuky 3 g
1% Sodík 28 mg
18% Bílkoviny 10 g

Pečené vepřové plátky v pohankové kaši postup přípravy receptu:

1

Příprava pohankové kaše:

2

Pohanku propláchneme pod tekoucí vodou a vsypeme do kastrolu. Zalijeme 0,5l vroucí vody, ve které jsme rozmíchali grilovací koření. Směs dobře promícháme a kastrol s kaší necháme 15 - 20 minut stát na teplém místě.

3

Než kaše dojde, nakrájíme cibuli na kolečka a připravíme plátky masa tak, že je naklepeme, ochutíme solí a pepřem a zprudka orestujeme na oleji. Troubu předehřejeme na 250°C.

4

Potom vymažeme pečící nádobu tukem, na dno nádoby rozprostřeme část sterilovaného zelí, na zelí urovnáme plátky masa, které posypeme polévkovým kořením. Na koření rozložíme kolečka cibule. Nakonec rozložíme do nádoby zbylé zelí a vše pokryjeme připravenou pohankovou kaší. Pečeme za stálého podlévání ve vyhřáté troubě, dokud povrch nezrůžoví.

5

Pokrm podáváme horký s různými přílohami a zeleninovou oblohou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept