Pečené vepřové plátky v pohankové kaši - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené vepřové plátky v pohankové kaši
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 47873 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Koření grilovací |
2 g | Pepř černý mletý |
250 g | Pohanka |
1 polévková lžíce | Polévkové koření |
4 plátek | Vepřová krkovička |
1 l | Voda pitná |
250 g | Zelí bílé - sterilizované |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 52g |
---|---|
Cholesterol | 0,9mg |
Draslík | 366,8mg |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,7mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Pohanka, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koření grilovací, Pepř černý mletý, Polévkové koření, Vepřová krkovička, Zelí bílé - sterilizované mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Pečené vepřové plátky v pohankové kaši postup přípravy receptu:
1 | Příprava pohankové kaše: |
2 | Pohanku propláchneme pod tekoucí vodou a vsypeme do kastrolu. Zalijeme 0,5l vroucí vody, ve které jsme rozmíchali grilovací koření. Směs dobře promícháme a kastrol s kaší necháme 15 - 20 minut stát na teplém místě. |
3 | Než kaše dojde, nakrájíme cibuli na kolečka a připravíme plátky masa tak, že je naklepeme, ochutíme solí a pepřem a zprudka orestujeme na oleji. Troubu předehřejeme na 250°C. |
4 | Potom vymažeme pečící nádobu tukem, na dno nádoby rozprostřeme část sterilovaného zelí, na zelí urovnáme plátky masa, které posypeme polévkovým kořením. Na koření rozložíme kolečka cibule. Nakonec rozložíme do nádoby zbylé zelí a vše pokryjeme připravenou pohankovou kaší. Pečeme za stálého podlévání ve vyhřáté troubě, dokud povrch nezrůžoví. |
5 | Pokrm podáváme horký s různými přílohami a zeleninovou oblohou. |