Jednoduchý recept

Smažené rybí filé s paprikovým máslem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 47875

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová šťáva
1 kg Filé rybí
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
15 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Paprika mletá sladká
1 hrst Petržel - nať
100 g Strouhanka
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 393 kcal
Kilojoule 1 645kJ
4% Sacharidy 14 g
15% Tuky 11 g
14% Sodík 270 mg
197% Bílkoviny 111 g

Smažené rybí filé s paprikovým máslem postup přípravy receptu:

1

Vejce rozšleháme v misce. Polovinu mleté sladké papriky smícháme s rozehřátým máslem a polovinu s olejem. Petrželovou nať opláchneme pod studenou vodou, necháme okapat a nakrájíme nadrobno. Rybí filé nakrájíme na porce, osolíme, obalíme v mouce, rozšlehaném vajíčku a ve strouhance.

2

V pánvi rozpálíme olej smíchaný s paprikou, filé na něm zprudka opečeme z obou stran, pak oheň zmírníme a filé pomalu dopečeme doměkka. Během pečení porce alespoň dvakrát obrátíme a vždy je při obracení potíráme paprikovým máslem.

3

Opečené filé podáváme s vařenými bramborami, pokapané citronovou šťávou a posypané nakrájenou natí petrželky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept