Jednoduchý recept

Pečená hlavatka

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 47880

Ingredience

2 polévková lžíce Citronová šťáva
1000 g Hlavatka
180 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 polévková lžíce Sardelová pasta
1 kávová lžička Sůl
300 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 486 kcal
Kilojoule 2 033kJ
1% Sacharidy 3 g
71% Tuky 53 g
13% Sodík 254 mg
4% Bílkoviny 2 g

Pečená hlavatka postup přípravy receptu:

1

Očištěnou a omytou hlavatku bez ploutví a hlavy osušíme, mírně osolíme a uvnitř i na povrchu potřeme máslem smíchaným se sardelovou pastou.

2

Rybu vložíme do pekáče a pečeme ve středně vyhřáté troubě za občasného podlévání rozmíchanou zakysanou smetanou doměkka.

3

Před podáváním hlavatku naporcujeme, pokapeme citronovou šťávou a na talířích posypeme nasekanou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept