Pečená hlavatka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečená hlavatka
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 47880 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1000 g | Hlavatka |
180 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 polévková lžíce | Sardelová pasta |
1 kávová lžička | Sůl |
300 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 92,6mg |
Draslík | 116,9mg |
Vláknina | 110,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 49,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať, Sardelová pasta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Hlavatka nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Pečená hlavatka postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou a omytou hlavatku bez ploutví a hlavy osušíme, mírně osolíme a uvnitř i na povrchu potřeme máslem smíchaným se sardelovou pastou. |
2 | Rybu vložíme do pekáče a pečeme ve středně vyhřáté troubě za občasného podlévání rozmíchanou zakysanou smetanou doměkka. |
3 | Před podáváním hlavatku naporcujeme, pokapeme citronovou šťávou a na talířích posypeme nasekanou petrželkou. |