Recept

Orientální čočkové karbanátky

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 47888

Ingredience

300 g Bulgur
2 ks Cibule
3 ks Cibulka jarní
1 polévková lžíce Hera
1 polévková lžíce Kečup
0,5 kávová lžička Kmín drcený
1 polévková lžíce Libeček
0,5 polévková lžíce Majoránka
0,5 dl Olej slunečnicový
0,5 kávová lžička Paprika mletá pálivá
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 ks Paprika zelená
2 polévková lžíce Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
0,5 kávová lžička Sůl
5 dl Voda pitná
3 stroužek Česnek
300 g Čočka červená
Zeleninová příloha
3 špetka Pepř bílý
4 ks Rajčata
1 ks Salát ledový
3 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 615 kcal
Kilojoule 2 573kJ
32% Sacharidy 116 g
9% Tuky 7 g
17% Sodík 347 mg
55% Bílkoviny 31 g

Orientální čočkové karbanátky postup přípravy receptu:

1

Přebereme a promyjeme čočku, dáme ji do hrnce s 5 dl vody a vaříme 15 minut. Voda by se měla vstřebat. Pak přidáme celozrnnou pšenici -bulgur a promícháme. Přidáme 0,5 lžičky soli a necháme asi 5 minut odstát, aby bulgur nabobtnal.

2

Očistíme a omyjeme jarní cibuli, obyčejnou cibuli a česnek. Omyjeme zelenou masitou papriku, rozpůlíme ji, odstraníme semínka a papriku nakrájíme na velmi malé kostičky. Cibule drobně pokrájíme, česnek prolisujeme. Omyjeme libeček, petrželku.

3

Přidáme Heru, cibule, česnek, pepř, majoránku, sladkou a pálivou papriku, kmín a trošku kečupu. Směs dobře promícháme, dochutíme solí a vytvoříme z ní malé karbanátky o průměru asi 6-7 cm.

4

Omyjeme hlávkový (ledový) salát, vodu setřepeme a okapaný salát rozložíme na talíře. Omyjeme rajčata, osušíme, pokrájíme na osminky, ochutíme je solí, bílým pepřem a rozložíme je k salátu.

5

V pánvi rozpálíme olej a karbanátky osmažíme z každé strany dozlatova. Smažíme je přibližně 2-3 minuty z každé strany. Poté je vyjmeme z omastku a dáme okapat na papírovou utěrku.

6

Teplé karbanátky položíme na listy salátu a servírujeme.

Poznámka

Místo bulguru můžeme použít kukuřičnou krupici.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept