Arabský salát - tabbouleh - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Arabský salát - tabbouleh
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 47891 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
200 g | Bulgur |
1 ks | Chilli paprička |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
1 polévková lžíce | Máta |
1 ks | Okurka salátová |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
4 polévková lžíce | Olivy černé |
1 ks | Paprika žlutá |
0,5 kávová lžička | Pepř bílý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 ks | Rajčata |
8 ks | Rajčata Cherry |
1 kávová lžička | Sůl |
5 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 48g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 701,4mg |
Vláknina | 23g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 63,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bulgur, Chilli paprička, Citronová šťáva, Kopr čerstvý, Máta, Okurka salátová, Paprika žlutá, Pepř bílý, Rajčata, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Olivy černé, Petržel - nať, Rajčata Cherry mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Arabský salát - tabbouleh postup přípravy receptu:
1 | Předvařenou pšenici bulgur dáme do hrnce s 5 dl vody a pomalu ji vaříme 10 minut. Poté ji zakrytou odstavíme z plotny, zakryjeme a necháme asi 15 minut bobtnat. Omyjeme velká masitá rajčata a Cherry rajčata červená i žlutá. Velká rajčata nakrájíme na kostičky, Cherry rajčata pokrájíme na poloviny a vše odložíme do velké mísy. Očistíme a omyjeme jarní cibulku, čerstvou mátu, kopr a petrželku. Bylinky drobně pokrájíme. Okurku (hadovku) omyjeme a nakrájíme na kostičky. Nakládané černé olivy bez pecek rozkrájíme na poloviny. Malou chilli papričku a masitou žlutou papriku omyjeme. Papriky rozkrojíme, zbavíme semínek, chilli drobně nasekáme, papriku pokrájíme na kostičky. |
2 | Všechny ingredience dáme do mísy k rajčatům, přidáme bulgur, olivový olej, citrónovou šťávu, sůl, pepř a vše promícháme, dáme na 1 hodinu odležet, až poté servírujeme. |