Recept

Rybí vývar s vanilkou podle Ramsaye

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (23%)
ID receptu: 47894
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 ks Celer řapíkatý
2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
1 ks Citrony
1 ks Fenykl sladký - hlíza
2 polévková lžíce Olej olivový
10 ks Pepř bílý
1 ks Pórek
2 kg Rybí kosti
1 ks Tymián čerstvý
2 ks Vanilkový lusk
300 ml Víno bílé
3 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 240 kcal
Kilojoule 1 002kJ
13% Sacharidy 47 g
4% Tuky 3 g
2% Sodík 36 mg
12% Bílkoviny 7 g

Rybí vývar s vanilkou podle Ramsaye postup přípravy receptu:

1

Na kusy pokrájíme velký pórek, fenyklovou hlízu, oloupanou cibuli, řapík celeru a oloupané stroužky česneku, citron rozkrájíme na kolečka.

2

Pokrájenou zeleninu i s česnekem vložíme do velkého hrnce na rozehřátý olivový olej a zvolna opékáme asi 10 minut. Přidáme kosti z bílých ryb, přilijeme bílé víno a tekutinu vyvaříme na třetinu. Zalijeme vodou, přidáme kuličky bílého pepře, snítku tymiánu, bobkový list a uvedeme do varu. Přidáme citron i vanilkové lusky, vaříme zvolna 20 minut. Pěnu vzniklou při vaření pečlivě odebíráme, hotový vývar odstavíme, 5 minut necháme stát, poté přecedíme. Uložený v chladničce ho můžeme uchovávat 3 dny, v mrazničce až 1 měsíc. Chceme-li mít vývar obyčejný, vynecháme vanilku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept