Rybí vývar s vanilkou podle Ramsaye - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí vývar s vanilkou podle Ramsaye
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | Gordon Ramsey |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (23%) |
ID receptu: | 47894 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 ks | Celer řapíkatý |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 ks | Citrony |
1 ks | Fenykl sladký - hlíza |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
10 ks | Pepř bílý |
1 ks | Pórek |
2 kg | Rybí kosti |
1 ks | Tymián čerstvý |
2 ks | Vanilkový lusk |
300 ml | Víno bílé |
3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 47g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 341,4mg |
Vláknina | 33g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,1mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer řapíkatý, Česnek, Cibule, Citrony, Pepř bílý, Tymián čerstvý, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fenykl sladký - hlíza, Olej olivový, Pórek, Vanilkový lusk mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Rybí kosti nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí vývar s vanilkou podle Ramsaye postup přípravy receptu:
1 | Na kusy pokrájíme velký pórek, fenyklovou hlízu, oloupanou cibuli, řapík celeru a oloupané stroužky česneku, citron rozkrájíme na kolečka. |
2 | Pokrájenou zeleninu i s česnekem vložíme do velkého hrnce na rozehřátý olivový olej a zvolna opékáme asi 10 minut. Přidáme kosti z bílých ryb, přilijeme bílé víno a tekutinu vyvaříme na třetinu. Zalijeme vodou, přidáme kuličky bílého pepře, snítku tymiánu, bobkový list a uvedeme do varu. Přidáme citron i vanilkové lusky, vaříme zvolna 20 minut. Pěnu vzniklou při vaření pečlivě odebíráme, hotový vývar odstavíme, 5 minut necháme stát, poté přecedíme. Uložený v chladničce ho můžeme uchovávat 3 dny, v mrazničce až 1 měsíc. Chceme-li mít vývar obyčejný, vynecháme vanilku. |