Recept

Platýsové balíčky se zeleninou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (22%)
ID receptu: 47898

Ingredience

500 g Brambory
100 g Cibulka jarní
20 g Kopr čerstvý
2 ks Mrkev kořen
50 g Máslo bylinkové
30 ml Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
1 kg Platýz - filety
2 ks Pórek
10 g Rozmarýn čerstvý
9 g Sůl
10 g Tymián čerstvý
100 ml Voda pitná
100 ml Víno bílé
5 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 624 kcal
Kilojoule 2 613kJ
15% Sacharidy 53 g
256% Tuky 192 g
57% Sodík 1 g
98% Bílkoviny 55 g

Platýsové balíčky se zeleninou postup přípravy receptu:

1

Mrkve, pórky a cibuli nakrájíme na šikmé plátky a vložíme do mísy. Promícháme s prolisovaným česnekem, rozmarýnem a tymiánem. Z pečícího papíru ustřihneme 8 čtverců 8x30 cm a na střed čtyř z nich rozložíme zeleninovou směs.

2

Plátky ryby osolíme, opepříme, na každý dáme snítku kopru a svineme do závitku. Závitky po dvou položíme na rozloženou zeleninu, pokapeme olejem a posolíme. Naplněné čtverce papíru zakryjeme zbývajícími, okraje dovedně přehneme přes sebe, aby suroviny zůstaly utěsněné uvnitř. Před uzavřením z poslední strany nalijeme do balíčku víno a trochu vody. Vytvoříme pevné balíčky, můžeme i omotat nití. Balíčky rozložíme na plech a pečeme ve středně vyhřáté troubě 20 minut. Balíčky přemístíme na talíře a opatrně nastřihneme, aby si každý mohl rozbalit. Podáváme s novými bramborami politými bylinkovým máslem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept