Jednoduchý recept

Jelení plátky na slanině

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 47906

Ingredience

4 g Jalovec
1000 g Jelení kýta
480 g Knedlík kynutý
80 g Máslo čerstvé
2 g Pepř černý mletý
200 g Slanina vepřová
200 ml Smetana 16% (pochoutková)
12 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 755 kcal
Kilojoule 3 157kJ
12% Sacharidy 41 g
50% Tuky 38 g
92% Sodík 2 g
107% Bílkoviny 60 g

Jelení plátky na slanině postup přípravy receptu:

1

Jelení kýtu odblaníme, nakrájíme na 6 plátků, polovinu slaniny nakrájíme na tenké plátky, polovinu na klínky a plátky masa prošpikujeme. Maso osolíme, opepříme, okořeníme drceným jalovcem, osmažíme z obou stan v pánvi na másle. Dno pekáčku vysteleme plátky slaniny, na ně vyskládáme plátky masa, podlijeme smetanou, zalijeme máslem z pánve a dáme do trouby péct. V průběhu pečení podléváme podle potřeby vodou. Upečené maso s omáčkou upravíme na talíře a podáváme s knedlíkem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept