Jelení plátky na smetaně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jelení plátky na smetaně
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 47912 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1000 g | Jelení kýta |
40 g | Jíška hotová světlá |
480 g | Knedlík kynutý |
1 ks | Masox |
60 g | Okurky nakládané |
100 ml | Olej slunečnicový |
2 g | Pepř černý mletý |
150 g | Smetana 16% (pochoutková) |
10 g | Sůl |
150 g | Vepřový bok uzený |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 442,0mg |
---|---|
Cholesterol | 170,3mg |
Draslík | 754,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 19,1mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 6,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Okurky nakládané, Olej slunečnicový, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jelení kýta, Jíška hotová světlá, Knedlík kynutý, Masox, Pepř černý mletý, Smetana 16% (pochoutková), Vepřový bok uzený mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Jelení plátky na smetaně postup přípravy receptu:
1 | Jelení kýtu bez kosti odblaníme, uzený bok z poloviny nakrájíme na klínky a maso bůčkem prošpikujeme. Zbytek uzeného bůčku nakrájíme na drobné kostičky, kyselé okurky nastrouháme nahrubo. |
2 | V pánvi rozpálíme olej a maso osmahneme ze všech stran. Přendáme do pekáčku, kostičky bůčku osmažíme na zbylém oleji v pánvi a přidáme k masu. Osolíme, opepříme, přidáme okurky, podlijeme troškou vody, přidáme kostku masoxu, pekáček vložíme do trouby a za občasného podlévání vodou pečeme doměkka. Maso vyjmeme, nakrájíme na plátky, vrátíme do pekáčku, vypečenou šťávu zjemníme smetanou, zahustíme světlou jíškou, provaříme a odstavíme. |
3 | Plátky masa upravíme na talíře, doplníme houskovým knedlíkem a přelijeme smetanovou omáčkou. |