Jednoduchý recept

Jelení plátky na smetaně

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 47912

Ingredience

1000 g Jelení kýta
40 g Jíška hotová světlá
480 g Knedlík kynutý
1 ks Masox
60 g Okurky nakládané
100 ml Olej slunečnicový
2 g Pepř černý mletý
150 g Smetana 16% (pochoutková)
10 g Sůl
150 g Vepřový bok uzený

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 707 kcal
Kilojoule 2 956kJ
13% Sacharidy 46 g
41% Tuky 31 g
95% Sodík 2 g
106% Bílkoviny 60 g

Jelení plátky na smetaně postup přípravy receptu:

1

Jelení kýtu bez kosti odblaníme, uzený bok z poloviny nakrájíme na klínky a maso bůčkem prošpikujeme. Zbytek uzeného bůčku nakrájíme na drobné kostičky, kyselé okurky nastrouháme nahrubo.

2

V pánvi rozpálíme olej a maso osmahneme ze všech stran. Přendáme do pekáčku, kostičky bůčku osmažíme na zbylém oleji v pánvi a přidáme k masu. Osolíme, opepříme, přidáme okurky, podlijeme troškou vody, přidáme kostku masoxu, pekáček vložíme do trouby a za občasného podlévání vodou pečeme doměkka. Maso vyjmeme, nakrájíme na plátky, vrátíme do pekáčku, vypečenou šťávu zjemníme smetanou, zahustíme světlou jíškou, provaříme a odstavíme.

3

Plátky masa upravíme na talíře, doplníme houskovým knedlíkem a přelijeme smetanovou omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept