Jelení plátky s houbovou omáčkou

70 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
677 kcal
Bílkoviny
63 g
Tuky
30 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
2 g
Cukr
424 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jelení maso z odblaněné kýty nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a posypeme grilovacím kořením. Čerstvé nebo mražené houby nakrájíme na plátečky, sušené houby v ruce rozemneme na hrubý prášek, klobásu nakrájíme na kolečka, cibuli nadrobno. V pánvi rozehřejeme olej a plátky masa osmažíme z obou stran. Maso vyjmeme, na oleji v pánvi osmahneme cibuli s klobásou a houbami, přendáme do hrnce, přiložíme maso, zalijeme trochou vody, přisypeme houbový prášek a dusíme doměkka. Podle potřeby podléváme vodou. Nakonec zahustíme jíškou, zjemníme smetanou, ještě krátce povaříme a odstavíme. Plátky masa s houbovou omáčkou podáváme s vařenými těstovinami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.