Jednoduchý recept

Jelení plátky s houbovou omáčkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 47914

Ingredience

60 g Cibule
30 g Houby sušené
300 g Houby čerstvé
1000 g Jelení kýta
30 g Jíška instantní
80 g Klobása uzená
5 g Koření grilovací
100 g Olej slunečnicový
2 g Pepř černý mletý
250 ml Smetana 16% (pochoutková)
10 g Sůl
600 g Těstoviny vařené (průměr)

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 677 kcal
Kilojoule 2 834kJ
10% Sacharidy 36 g
41% Tuky 30 g
73% Sodík 1 g
112% Bílkoviny 63 g

Jelení plátky s houbovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Jelení maso z odblaněné kýty nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a posypeme grilovacím kořením. Čerstvé nebo mražené houby nakrájíme na plátečky, sušené houby v ruce rozemneme na hrubý prášek, klobásu nakrájíme na kolečka, cibuli nadrobno.

2

V pánvi rozehřejeme olej a plátky masa osmažíme z obou stran. Maso vyjmeme, na oleji v pánvi osmahneme cibuli s klobásou a houbami, přendáme do hrnce, přiložíme maso, zalijeme trochou vody, přisypeme houbový prášek a dusíme doměkka. Podle potřeby podléváme vodou. Nakonec zahustíme jíškou, zjemníme smetanou, ještě krátce povaříme a odstavíme. Plátky masa s houbovou omáčkou podáváme s vařenými těstovinami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept