Plněné křehké košíčky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plněné křehké košíčky
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 47918 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
12 ks | Křehké košíčky |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
4 ks | Rajčata |
2 ks | Šalotka |
200 g | Sýr balkánský |
150 g | Sýr Čedar |
4 ks | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 83,9mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 115,8mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,5mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kopr čerstvý, Rajčata, Šalotka, Sýr balkánský, Sýr Čedar, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Křehké košíčky nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Plněné křehké košíčky postup přípravy receptu:
1 | Očistíme šalotku, drobně ji pokrájíme a dáme do misky. Rajčata omyjeme, spaříme horkou vodou, oloupeme je, nakrájíme na kostičky a přidáme k šalotce. Balkánský slaný sýr pokrájíme na kostičky. Kopr omyjeme a drobně posekáme. Očistíme a omyjeme žampiony a pokrájíme nadrobno. Sýr, žampiony a kopr přidáme do mísy k rajčatům, ochutíme pepřem a přimícháme olivový olej. |
2 | Připravenou směsí naplníme křehké košíčky (hotový výrobek), ozdobíme je nastrouhaným sýrem a dáme do trouby zapéct. Zapékáme je při 200°C přibližně 8-10 minut. Podáváme je teplé i studené. |