Jednoduchý recept

Růžové víno s malinami v želé

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (52%)
ID receptu: 47920

Ingredience

4 polévková lžíce Citronová šťáva
1 kg Cukr želírovací
250 g Maliny
1 polévková lžíce Nové koření celé
100 ml Voda pitná
750 ml Víno růžové

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 229 kcal
Kilojoule 959kJ
14% Sacharidy 51 g
0% Tuky 0 g
0% Sodík 2 mg
0% Bílkoviny 0 g

Růžové víno s malinami v želé postup přípravy receptu:

1

Přebrané a opláchnuté maliny nasypeme do hrnce, přidáme nadrcená zrnka nového koření, vodu a na slabém plameni vaříme asi 10 minut. Povařené maliny nalijeme do jemného sítka a necháme pořádně odkapat. Z odkapané šťávy odměříme 125 ml, nalijeme ji do hrnce, přidáme želírovací cukr, přilijeme růžové víno, citronovou šťávu a přivedeme k varu za neustálého míchání. Klokotem necháme vařit asi 4 minuty. Uděláme želírovací zkoušku a pokud dopadne dobře, želé ihned plníme do horkou vodou vypláchnutých sklenic se šroubovacími uzávěry.

Poznámka

Želé se dobře hodí k měkkým sýrům nebo k suchému bílému vínu. Víno můžeme nahradit jablečnou šťávou. Želírovací zkouška – před uplynutím doby vaření necháme horkou hmotu odkapat. Pokud je poslední kapka tuhá, bude tuhá i zavařenina, jinak necháme povařit ještě 1-2 minuty.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept