Rybí filé smažené na chilli
30 min.
![Evropa](https://admin.milujivareni.cz/uploads/img/2024/05/4cf9e02e5421c6627eab785025de781c2511bd24.png?w=16&q=75)
Ingredience
- 2lžíceOlej olivový
- 5lžicMajonéza
- 2lžíceSmetana zakysaná 11%
- 1kilogramFilé rybí
- 1špetkaSůl
- 2kusyVejce slepičí
- 100gramůStrouhanka
- 3lžíceMouka pšeničná hladká
- 15gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaChilli koření mleté
- 1hrstPažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
550 kcal
Bílkoviny
111 g
Tuky
29 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
850 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1V misce metlou smícháme majonézu a smetanu, podle chuti přidáme sůl a chilli koření.
- 2Část chilli smícháme také s rozpuštěným máslem a další s olejem. Pažitku omyjeme pod studenou vodou, necháme okapat a nakrájíme nadrobno. Vejce v misce rozšleháme.
- 3Rybí filé nakrájíme na porce, mírně osolíme, obalíme v mouce, rozšlehaném vajíčku a strouhance.
- 4V pánvi rozehřejeme olej s chilli, filé na něm prudce opečeme z obou stran, pak oheň zmírníme a filé pomalu dopečeme doměkka. Během pečení porce alespoň dvakrát obrátíme a vždy je při obracení potřeme máslem s chilli kořením.
- 5Podáváme posypané jemně nasekanou pažitkou s vařenými bramborami nebo bramborovou kaší.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.