Rybí filé smažené na chilli

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
550 kcal
Bílkoviny
111 g
Tuky
29 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
850 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V misce metlou smícháme majonézu a smetanu, podle chuti přidáme sůl a chilli koření.
  • 2
    Část chilli smícháme také s rozpuštěným máslem a další s olejem. Pažitku omyjeme pod studenou vodou, necháme okapat a nakrájíme nadrobno. Vejce v misce rozšleháme.
  • 3
    Rybí filé nakrájíme na porce, mírně osolíme, obalíme v mouce, rozšlehaném vajíčku a strouhance.
  • 4
    V pánvi rozehřejeme olej s chilli, filé na něm prudce opečeme z obou stran, pak oheň zmírníme a filé pomalu dopečeme doměkka. Během pečení porce alespoň dvakrát obrátíme a vždy je při obracení potřeme máslem s chilli kořením.
  • 5
    Podáváme posypané jemně nasekanou pažitkou s vařenými bramborami nebo bramborovou kaší.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.