Jednoduchý recept

Zavařený angrešt v medu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 47934

Ingredience

1 kg Angrešt
300 g Med včelí
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 225 kcal
Kilojoule 943kJ
16% Sacharidy 58 g
1% Tuky 1 g
1% Sodík 10 mg
3% Bílkoviny 2 g

Zavařený angrešt v medu postup přípravy receptu:

1

Nejprve připravíme medový roztok. Med rozmícháme s vodou a povaříme. Mezitím z povrchu sebereme vzniklou pěnu. Po odstavení necháme vychladnout.

2

Plody angreštu očistíme, odstraníme stopky a kalíšky. Nasypeme na síto a důkladně propláchneme vodou. Poté síto ponoříme do vroucí vody, angrešt spaříme 1-2 minuty a ihned zchladíme studenou vodou. Necháme okapat a propícháme jehlou ze všech stran.

3

Angrešt rozdělíme do sklenic, zalijeme medovým roztokem a v páře zavařujeme cca 20 minut při teplotě 90 °C.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept