Zdravý recept

Ryba vařená v páře na bylinkové mrkvi

  • Evropa
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
4
Skvělý recept
4 1 Ryba vařená v páře na bylinkové mrkvi 5 1
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 47945

Ingredience

1 hrst Bazalka
1 špetka Citronová kůra
1 polévková lžíce Citronová šťáva
400 g Filé rybí
10 ks Mrkev kořen
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Petržel - nať
1 špetka Sůl
400 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 621 kcal
Kilojoule 2 596kJ
20% Sacharidy 71 g
2308% Tuky 1,731 g
53% Sodík 1 g
171% Bílkoviny 96 g

Ryba vařená v páře na bylinkové mrkvi postup přípravy receptu:

1

Mrkve oškrábeme a omyjeme, naskládáme je do vložky v parní hrnci, posypeme citronovou kůrou, nalijeme 3 dl vývaru a vaříme 10 až 15 minut.

2

Rybu naporcujeme na plátky, omyjeme, osušíme. Citronovou šťávu smícháme s pepřem, plátky ryby jí důkladně potřeme, položíme je na mrkev do hrnce a vaříme dalších 10 minut. Pak rybu z hrnce vyndáme, osolíme a uložíme v teple - například v mírně vyhřáté troubě.

3

Bazalku a petrželovou nať opláchneme pod studenou vodou a nasekáme na jemno.

4

V pánvi rozpustíme máslo, vložíme mrkev, posypeme ji větší částí nasekaných bylinek, přilijeme 1 dl zeleninového vývaru, krátce povaříme, podle chuti opepříme a osolíme.

5

Plátky ryby dáme na servírovací talíře, obložíme vařenou celou mrkví a posypeme bylinkami. Vhodnou přílohou je vařená rýže.

Poznámka

Bazalku můžeme nahradit koprem. Větší mrkve lze vařit i rozpůlené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
4
Skvělý recept