Kaše z pohanky se žampiony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kaše z pohanky se žampiony
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 47946 |
Kategorie: | Kaše |
Ingredience
6 ks | Cibule |
1 hrst | Cibule - nať |
2 kávová lžička | Olej slunečnicový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel - nať |
250 g | Pohanka |
1 špetka | Sůl |
1 l | Voda pitná |
1 dl | Vývar zeleninový |
100 g | Zakysaná smetana |
500 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 66g |
---|---|
Cholesterol | 13,3mg |
Draslík | 988,6mg |
Vláknina | 21g |
Vitamín A | 233,2mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,5mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cibule - nať, Olej slunečnicový, Pohanka, Sůl, Voda pitná, Zakysaná smetana, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Kaše z pohanky se žampiony postup přípravy receptu:
1 | Na rozehřáté velké pánvi bez oleje za stálého míchání opražíme dozlatova pohanku. Pak přilijeme vařící vodu a přikrytou pohanku 5 minut vaříme. |
2 | Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobnou. Cibulovou a petrželovou nať opláchneme studenou vodou a nakrájíme na malé kousky. Žampiony omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na plátky. |
3 | V druhé pánvi rozehřejeme olej a na něm osmahneme nakrájenou cibuli, pak přidáme plátky žampionů a na středním ohni ještě chvíli smažíme. Směs posypeme nakrájenou petrželkou a cibulovou natí, opepříme a osolíme, zalijeme vývarem, promícháme, necháme přejít varem a nakonec vmícháme zakysanou smetanu. |
4 | Pohankovou kaši dáme na servírovací talíře a přelijeme omáčkou. |
Poznámka
Čerstvé žampiony můžeme nahradit žampiony sterilovanými.