Jednoduchý recept

Kaše z pohanky se žampiony

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (91%)
ID receptu: 47946

Ingredience

6 ks Cibule
1 hrst Cibule - nať
2 kávová lžička Olej slunečnicový
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Petržel - nať
250 g Pohanka
1 špetka Sůl
1 l Voda pitná
1 dl Vývar zeleninový
100 g Zakysaná smetana
500 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 370 kcal
Kilojoule 1 548kJ
18% Sacharidy 66 g
12% Tuky 9 g
11% Sodík 218 mg
27% Bílkoviny 15 g

Kaše z pohanky se žampiony postup přípravy receptu:

1

Na rozehřáté velké pánvi bez oleje za stálého míchání opražíme dozlatova pohanku. Pak přilijeme vařící vodu a přikrytou pohanku 5 minut vaříme.

2

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobnou. Cibulovou a petrželovou nať opláchneme studenou vodou a nakrájíme na malé kousky. Žampiony omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na plátky.

3

V druhé pánvi rozehřejeme olej a na něm osmahneme nakrájenou cibuli, pak přidáme plátky žampionů a na středním ohni ještě chvíli smažíme. Směs posypeme nakrájenou petrželkou a cibulovou natí, opepříme a osolíme, zalijeme vývarem, promícháme, necháme přejít varem a nakonec vmícháme zakysanou smetanu.

4

Pohankovou kaši dáme na servírovací talíře a přelijeme omáčkou.

Poznámka

Čerstvé žampiony můžeme nahradit žampiony sterilovanými.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept