Telecí řízek na víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí řízek na víně
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 47958 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
0,5 dl | Citronová šťáva |
1 ks | Citrony |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
600 g | Telecí kýta |
1,3 dl | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 117,0mg |
Draslík | 625,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Citrony, Sůl, Telecí kýta, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Telecí řízek na víně postup přípravy receptu:
1 | Telecí maso rozkrájíme na 4 řízky, omyjeme, osušíme a naklepeme. |
2 | Citronovou šťávu smícháme v míse s vínem, vložíme naklepané řízky a necháme alespoň půl dne marinovat. Před smažením řízky vyjmeme, dáme okapat. |
3 | Ve velké pánvi rozehřejeme olej, řízky na něm prudce smažíme 2 - 3 minuty z každé strany. Potom je přendáme na talíř, odložíme stranou. |
4 | Do pánve vlijeme marinádu, přivedeme k varu, opepříme, osolíme, promícháme a necháme chvíli povařit. Do omáčky následně vložíme plátky citronu, přidáme maso, necháme přikryté malou chvíli dusit, následně podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo smažené bramborové hranolky.