Jednoduchý recept

Telecí řízek na víně

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 47958

Ingredience

0,5 dl Citronová šťáva
1 ks Citrony
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
600 g Telecí kýta
1,3 dl Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 238 kcal
Kilojoule 996kJ
1% Sacharidy 5 g
11% Tuky 8 g
8% Sodík 155 mg
57% Bílkoviny 32 g

Telecí řízek na víně postup přípravy receptu:

1

Telecí maso rozkrájíme na 4 řízky, omyjeme, osušíme a naklepeme.

2

Citronovou šťávu smícháme v míse s vínem, vložíme naklepané řízky a necháme alespoň půl dne marinovat. Před smažením řízky vyjmeme, dáme okapat.

3

Ve velké pánvi rozehřejeme olej, řízky na něm prudce smažíme 2 - 3 minuty z každé strany. Potom je přendáme na talíř, odložíme stranou.

4

Do pánve vlijeme marinádu, přivedeme k varu, opepříme, osolíme, promícháme a necháme chvíli povařit. Do omáčky následně vložíme plátky citronu, přidáme maso, necháme přikryté malou chvíli dusit, následně podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo smažené bramborové hranolky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept