Hovězí roláda
110 min.

Ingredience
- 1kusCibule
- 1kusVejce slepičí
- 1hrstPetržel - nať
- 50gramůAnglická slanina
- 1hrstHouby čerstvé
- 750gramůHovězí maso zadní
- 200gramůMaso mleté - mix
- 1kusPaprika žlutá
- 1kusPaprika červená
- 2stroužkyČesnek
- 100gramůOlivy černé
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100gramůMáslo čerstvé
- 10kusůKapary sterilované
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1špetkaRozmarýn čerstvý
- 3lžíceHořčice
- 2plátkyChléb toastový
- 100gramůPárky jemné
- 100mililitrůOlej stolní
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
780 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
60 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
8 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Rozklepeme na tenko plát masa. Opepříme, osolíme a potřeme hořčicí, poklademe plátky slaniny.
- 2Z mletého masa a hub připravíme nádivku. Přidáme nakrájenou cibuli a česnek, 1 vejce, 2 žloutky, vodou zvlhčené toasty a nakrájenou petrželku. Osolíme a promícháme.
- 3Směsí potřeme roládu, doprostřed dáme párek. Směs poklademe proužky papriky, nakrájenými olivami a kapary. Srolujeme roládu a svážeme nití.
- 4Opečeme na oleji zprudka, přidáme trochu teplé vody, roládu zasypeme rozmarýnem, vložíme do trouby, občas podléváme a pečeme při 250 stupních.
- 5Po 30 minutách zmírníme teplotu a pečeme doměkka. Výpek zahustíme moukou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.